Friday

Kepentingan Email Marketing

Kepentingan Email Marketing
Tujuan keseluruhan dari email marketing adalah untuk menciptakan suatu kemungkinan antara anda dengan para pelanggan anda di mana kedua belah pihak antara anda dan pelanggan anda dapat faedah win-win situation dari pertukaran info yang diberikan. Program email marketing yang berjaya adalah program yang memenuhi kedua tujuan dari organisasi tersebut maupun keperluan dan keinginan dari para pelanggannya.
Untuk berjaya anda harus membangun dan memperkuat hubungan komunikasi perniagaan anda dengan para pelanggan anda. Objektif ini boleh dicapai dengan menggunakan media komunikasi khususnya email kerana lebih berkesan, pantas, dan kos lebih terjangkau untuk mempromosikan suatu jenama, mendapatkan pelanggan, mempertahankan suatu perniagaan, dan saling menjual produk. Dan sekaligus perkara ini dapat memenuhi tujuan kuantitatif seperti meningkatkan jumlah pengunjung, pelanggan baru dan pendapatan.
Program email marketing yang berjaya memastikan bahawa komunikasi yang keluar itu harus sesuai dengan keperluan dan keinginan dari para pelanggan. Tujuan spesifik dari para pelanggan mungkin adalah adalah pelbagai. Tujuannya mungkin adalah bermula dari menerima informasi yang bersifat menghibur, atau berhubungan dengan kerjaya, atau suatu nasihat mengenai suatu topik tertentu yang menjadi minat anda.

Siri autoresponder, opt-in list, safe list ini diterangkan dengan lebih lanjut kelak...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home